Bericht versturen
Contacteer ons

Contact Persoon : Claire

Telefoonnummer : +8617321236228

WhatsApp : +8617321236228

Free call

Opladen van elektrische voertuigen: gelijkstroom of wisselstroom?

November 16, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Opladen van elektrische voertuigen: gelijkstroom of wisselstroom?

laatste bedrijfsnieuws over Opladen van elektrische voertuigen: gelijkstroom of wisselstroom?  0

 

Het grootste nadeel van lichte elektrische voertuigen is de aanzienlijke oplaadtijd van de batterijen, meestal minimaal 3 uur.Door deze tijd terug te brengen tot een half uur is het opladen van een elektrische auto vergelijkbaar met het tanken van een conventionele auto met benzine.Toch sta je een half uur bij een tankstation met een kop koffie en boodschappen bij een lokale winkel.Dergelijke korte laadtijden zijn al werkelijkheid geworden bij het opladen van de auto met gelijkstroom.Waarom behoren AC-laadstations dan niet tot het verleden?

Bijna elk modern elektrisch voertuig (behalve enkele sportmodellen die niet wijdverbreid zijn) kan worden opgeladen via een gewoon stopcontact.Door de aanwezigheid van een dergelijke functie kunt u niet zonder beweging blijven in gebieden waar geen speciale laadstations zijn.

U kunt een elektrische auto thuis zelf opladen als u in een apart huisje of herenhuis woont.In dergelijke gebouwen zijn er meestal ook driefasige 400 V (volgens de oude standaard - 380 V) stopcontacten.Je kunt de auto 's nachts opladen terwijl je slaapt en overdag gaat hij zo'n 500 km mee.

In het geval dat de lijn die elektriciteit levert aan een huisje of een deel van een herenhuis een stroom van ongeveer 80-100 A kan weerstaan, kunt u het proces verder versnellen door een persoonlijk AC-laadstation te installeren.Het maakt rechtstreeks verbinding met het elektrische paneel van uw huis, zodat het niet wordt beïnvloed door stopcontact- en bedradingsbeperkingen.De oplaadtijd wordt teruggebracht tot 4 uur.

AC-voor- en nadelen

Accu's worden altijd direct met constante stroom opgeladen.Daarom heeft een elektrisch voertuig een ingebouwde lader die de wisselstroom die van het station komt omzet in gelijkstroom en de laadparameters aanpast.Zoals reeds opgemerkt, is de aanwezigheid van een dergelijk apparaat voor elk elektrisch voertuig verplicht, anders kan het in een kritieke situatie niet worden opgeladen.

Het ontwerp van het AC-station is uiterst eenvoudig.Het heeft systemen om zowel het elektrische voertuig als het elektriciteitsnet te beschermen tegen noodsituaties en, indien nodig, een factureringssysteem waarmee u de oplaadservice kunt verkopen.

Het plaatsen van de hoofdopladers aan boord van een elektrisch voertuig beperkt echter de AC-laadsnelheid.Hoe hoger de laadsnelheid, hoe hoger de stroomsterkte.Dit brengt op zijn beurt een toename met zich mee van de massa en afmetingen van de elektronische componenten die verantwoordelijk zijn voor het opladen.Ook vereist het verhogen van de laadsnelheid een betere warmteafvoer van elektronische componenten.Beperkingen op het gewicht, de afmetingen en het warmteafvoervermogen in een elektrische personenauto hebben de laadstroomlimiet van 32 A bepaald. Dit is typerend voor de meeste in massa geproduceerde elektrische voertuigmodellen.

Constant stroom opladen

U kunt het opladen aanzienlijk versnellen als u rechtstreeks op de batterij op het station aansluit.Met deze aanpak zijn er geen beperkingen meer aan de grootte en het gewicht van de lader, aangezien alle componenten zich buiten de carrosserie van het elektrische voertuig bevinden.Uiteraard kan alleen gelijkstroom rechtstreeks aan de accu's worden geleverd.

De bedrijfsspanning van de accu in moderne elektrische voertuigen is meestal 400-450 V. Daarom werd de spanning van 500 V als standaard voor DC-laden aangenomen.

Bij het laden met gelijkstroom moet de interface tussen de paal en het elektrische voertuig een datalink bevatten van het voertuig naar de lader.Op basis van deze informatie bepaalt het station het type en de huidige status van de batterij, waarbij het de spanning en enkele andere laadparameters nauwkeurig afstemt.

De nadelen van gelijkstroom zijn onder meer de hoge kosten van een laadstation compleet met kabel.Ter vergelijking: laadstations werken op wisselstroom, rekening houdend met de kosten van de kabel.

Er wordt ook algemeen aangenomen dat DC-laadstations de levensduur van de batterij zullen verkorten.In feite zal de levensduur van de batterij afnemen bij elke vorm van snelladen.Om de invloed van deze factor te verminderen, is ultrasnelladen op sommige stations beperkt tot 80% van de batterijcapaciteit.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in

claire@evcomecharger.com
+8617321236228
17321236228
+8617321236228